tirsdag den 17. september 2013

Otte måneder, status

Otte måneder er gået. Fire måneder tilbage. 

I stedet for at gøre status over, hvad der er hændt de seneste otte måneder, vil jeg forsøge at gøre status over, hvad jeg kommer til at savne de kommende fire.

Vinteren er nær. Efteråret har i den grad sat ind. Morgenerne er kolde og regnen gør våd! Ergo kommer jeg først og fremmest til at savne en bil. En bil, der kan holde mig varm og tør om morgenen. En bil, der kan fragte mig til København de kommende weekender og aflevere ungerne ved Bedsterne. En bil, der kan rumme storkøb (mad) og alle ungernes daglige pakkenelliker. En bil, som ikke skal til reparation fordi nogle krapyler har sparket til dækket, så det er ekset. 

Nu er bilen udenfor købestopskategori, og når købestoppet ender om fire måneder, har og får jeg stadig ikke en bil.

Jeg kommer til at savne varme støvler. Sidste vinter mistede mine kære vinterstøvler livet. De var utætte, og som trofaste læsere ved, måtte jeg i en uendelighed hoppe fra tør plet til tør plet vinteren igennem (og den var sjovt nok lang).

Jeg kommer til at savne bluser. Jeg er nu kommet til bunds i klædeskabet og må erkende, jeg har fem bluser, der bruges i rotation. Så vi vasker en del. Og variationen i påklædning på job er ikke stor. Fire måneder endnu og jeg springer ud i nye klæder.

Vinterjakke ... Brrr ... Det bliver altså en kold vinter. Jeg krydser fingre for nogle lune måneder, og at vinteren først sætter ind efter den 17. Januar.

Røjsere: Når det regner i Aarhus, regner det meget. Og jeg bliver våd. Lige nu holder jeg regnen borte med bare tæer i skoene. Det er for mig at se mere praktisk end våde sokker.

Cykellygter ... Hmm ... Hører de ind under købestop? Bøde, cykellygter, bøde ... Må lige gennemgå regelsættet igen.

Strømper: jeg har en venstre storetå, der stritter. Den har en evne til at bore sig gennem alle mine strømper. Og jeg stopper ikke strømper. Jeg smider ud ... Måske skal jeg revurdere mit princip og finde nål og tråd frem de sidste fire måneder.

Der er med garanti mere, jeg kommer til at savne. Nu vil jeg dog hygge med ældstebarnet og stene lidt Karlsson på Taget. Hurra for Ramasjang.

6 kommentarer:

 1. Hvordan ser budgettet ud - hvor meget har du sparet?

  SvarSlet
 2. Det ser nogenlunde ud trods otte måneder på dagpenge. Pengene bruger vi fornuftigt andetsteds i budgettet ;)

  SvarSlet
 3. Hvis du er en 38 i bluser og gummistøvler er du måske med på en byttehandel? Jeg har et par festlige grønne gummistøvletter i kælderen, der står forsømte hen, og og en sort strik-kardigan fra h&m i M, der ikke rigtigt bliver brugt, og sikkert mere, hvis jeg ser efter.
  Jeg samler på Erik kold plast og garn, min mor samler knabstrub Pernille serien, og ellers samler jeg lego/playmobil til julegaver :-)

  SvarSlet
 4. Forslag til "nye" bluser/trøjer... Lav en bytte/lånehandel med en veninde der passer tøj i samme størrelse som dig... Hvis du har en hvid bluse kan du også vælge at farve den, eller sy et eller andet motiv på... Evt. hvis du har noget decupagelim til tekstil kan du lime motiv fra en serviet på...

  Måske er der også en veninde der har en vinterjakke hun ikke bruger... det samme med gummistøvler..

  Mht. cykellygter så hører det helt sikkert ikke under købestoppet - det kan betyde liv/død og dumme bøder der vil være endnu dyrere end lygter... Så det er fornuftskøb.
  Det samme synes jeg egentlig gælder både strømper og undertøj (undertøj må dog ikke være de vilde dyre mærker)....

  SvarSlet
 5. Er det snyd hvis du får tøj fra andre? Efter stressnedtur og ledt breakeup har jeg tabt mig adskillige tøjstørrelser og tænker at du måske ville have mere glæde af det?

  SvarSlet
 6. Hvor er I søde, at tilbyde, jeg må arve, låne, bytte med jer. Men i det store og hele mangler jeg egentlig ikke noget tøj (På nær vinterstøvler selvfølgelig). Jeg har stadig meget tøj. Jeg er bare gået død i det, og trænger virkelig til nyt.
  Glæder mig virkelig til at må shoppe igen den 17. januar, også selvom det er ret så angstprovokerende. Har tænkt på at hooke mig op med en personal shopper. I Magasin skulle det være gratis, og så kan jeg få kickstartet mit "nye" shoppeliv med stil og snusfornuftig.
  Og nej, det er aldeles ikke snyd at arve tøj :)

  SvarSlet