lørdag den 25. januar 2014

Shoppelop

Lørdag aften. Har spist en pose chips. Faster i morgen. Er træt og ugidelig. Orker ikke endnu en nat med ked Liller. Den seneste uge har alle mand entreret dobbeltsengen omkring midnat. Godt nok er sengen stor ... Og dog. I nat bliver vi nok tre i sengen. Lige nu er vi to. Mindstebarnet sover trods utallige opvågninger stadig i sin egen seng. Ældstebarnet sover ikke andre steder end i dobbeltsengen!!! Ældstemanden er ude med rosset. Han nupper nok sofaen. Trapper kan jo være svære at forcere med en promille på 1.000. 

I mit seneste indlæg slog jeg tonen an for endnu en periode med non shopperi. Jeg tænker, som jeg skrev, at fortsætte et halvt år. Jeg har et par ting, som jeg også skrev, jeg ser mig nødsaget til at købe nu. Derefter (1. Feb.) igangsætter jeg en ny runde. Hvorfor? Fordi jeg kan, og fordi jeg er blevet glad for konceptet (og skal have rammer og regler). Glæder mig. Egentlig har jeg ikke været ude af det. Har købt en taske. Det var det. Men glæder mig nu alligevel til at fortsætte. Kan godt lide mig som non shopper. 

Så ja, jeg blogger lidt endnu. 


fredag den 24. januar 2014

I love you Marc

Tiden går. Den går alt for hurtig. Jeg har nu været genfødt shopper en uge. Jeg har været i Barcelona (og shoppet - dog shoppede jeg ikke i Barcelona, men i transit i Amsterdam. Lad aldrig en tømmermandsramt kvinde gå alene rundt i Amsterdam Lufthavn - jeg siger jer, det er økonomisk idioti, hvis man ikke er målrettet (det var jeg nu). Skriv jer det endelig bag øret.)

Men jeg forestiller mig, interessen for mit første køb, efter et år som non-shopper, er stor. Derfor vil jeg lette for låget, og afsløre, at købet var en taske. Og nej. Ikke Mulberry, men Marc Jacobs. Et ganske fint og tilfredsstillende køb - så absolut.

Grunden til at designeren blev skiftet ud i sidste øjeblik skyldes at de i Schiphol, Amsterdam ikke sælger Mulberry. Skuffelsen stod malet i ansigtet på den lettere rastløse og småsvedende tømmermændsramte kvinde, der fluks drejede om på hælen, efter ekspedientens kølige Mulberry-afvisning, gik målrettet hen til taskehylden og flåede den lille sorte Marc Jacobs ned i favnen, hvorefter hun på et splitsekund indhalerede en cigaret i Sportsbaren.

Jeg tog hul på bylden. jeg shoppede, og det var fantastisk. Jeg fik ikke dårlig samvittighed. Til gengæld nød jeg at købe en lækker og yderst brugbar ting til mig selv. Og indtil nu har tasken været dagligt i brug. jeg er simpelthen vild med den.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke skal have en Mulberry. Jeg har besluttet mig for at købe en par nødvendige ting nu, og så gå i fortsat købestop et halvt år fra februar, for at godtgøre købet af endnu en taske.

Og som det ser ud nu, så skal jeg have købt følgende den kommende tid:

- Sorte/grå jeans. (Sidste par revnede i går)
- Vinterstøvler med det vildeste for
- Opdateret løbetøj - det er så rasende koldt pt.

Og jo ... to tasker er også nødvendigt!

tirsdag den 14. januar 2014

Nedtællingen kan begynde

To dage tilbage. Idag er det tirsdag, og på torsdag er mit projekt slut. Jeg er klar til at møde det pulserende shoppeliv igen. Jeg står med åbne arme, bankende hjerte og tomt klædeskab. I løbet af året, har jeg smidt en del tøj ud og givet meget væk. Mit klædeskab trænger til en gevaldig opgradering. Stilen er tækkelig og enkel. 

På torsdag skal jeg til Barcelona. Mon ikke Barcelona byder velkommen med åbne butiksdøre til en shoppesulten kvinde medio 30?

torsdag den 9. januar 2014

Nogen vil sige kedelig - jeg siger tækkelig

En uge tilbage. Om en uge er projekt købestop slut. Om en uge, har jeg, i et år, været nonshopper, og hverken købt tøj, sko, tasker, smykker, make up mv. På det år, der er gået, er jeg blevet rigere og klogere. Jeg har penge på kontoen, og er blevet bevidst forbruger. Jeg er hoppet i gamle klude, og har fundet guld i gemmerne. Jeg har fået nye favoritklæder, som jeg var tæt på at kassere. Jeg har slidt flere par bukser op - dejlig følelse, at slide sit tøj op. Og så er jeg blevet miljøbevidst, byttelysten og giver hellere væk end at smide ud.

Jeg har endnu ikke fået ryddet op i klædeskabet. Tøjet ligger stadig hulter til bulter som det gjorde, da projektet startede. Jeg har en salgs-bunke, en bytte-bunke og en giv-bunke liggende, men har endnu ikke taget mig sammen til hverken, at sælge, bytte eller give væk.

Til gengæld er jeg blevet klogere på min stil - påstår jeg. Et af mine tidlige indlæg handlede om min manglende stil. Hvor foranderlig og dikteret af moden den var. Jeg ville gerne finde en stil, der var min og målrettet, og ikke nødvendigvis var dikteret udefra og af samfundets luner. Jeg er kommet frem til en stil, der er enkel og god. 
Jeg fravælger altså den storblomstret boheme til fordel for tækkelig. Jeg ønsker et klædeskab spækket med tøj, jeg kan bruge på kryds og tværs. Et klædeskab, hvor basisvaren er i fokus. Hvor jeg kan klæde mig på til hverdag og fest uden at panikke og købe nyt. Jeg vil have et sundt og fornuftigt klædeskab fri for impulskøb. Jeg har allerede en del basisvarer hængende, og har en klar ide, om, hvad jeg præcis skal ud at supplere op med om en uge. Naturligvis bygger jeg op i etaper, men et par sorte jeans, en Mulberry og en tækkelig habit er en god start. 
Derudover skal jeg inden længe have et par vinterstøvler og nye løbesko. Men modsat tidligere nægter jeg, at købe impulsivt. Jeg vil i stedet kigge mig godt for og omkring, prøve af og overveje. Jeg vil tillade mig, at være kræsen og gå et par gange om den varme grød. 

Jeg er overbevist om, at det her er det helt rigtige for mig.

onsdag den 8. januar 2014

Tre par bukser

Ja, tre par bukser. Det er hvad, jeg har kasseret den seneste uge. De var alle slidt op ... fuldstændig møre - åbenbart. De revnede ved inderlåret om mod venstre balle. Samme sted hver gang ... Bukserne var fra Acne. Det var Jeans. Sorte, grå og ja ... grå. (Selvfølgelig har jeg to par grå bukser). Der er jo en grund til, jeg blev nonshopper.

Nu har jeg til gengæld ikke længere hverken sorte eller grå bukser.

Som nonshopper er det katastrofalt at bukserne er revnet. Så mange har jeg heller ikke. Til gengæld er der ikke længe til mit projekt er slut, og til jeg kan købe et nyt par bukser. Tror jeg vil købe et par sort. Elsker sorte jeans. De skal ikke være for lavtaljet. Orker ikke man kan se halvdelen af ballerne hver gang jeg bukker mig. De skal sidde til. Det slanker, har jeg hørt. Og de skal for guds skyld ikke stumpe. Det er altså for kikset.

søndag den 5. januar 2014

Første Fastedag

Jeg tror, jeg er forfærdelig, at være sammen med i dag. Jeg er sulten og træt. 

Idag er første Fastedag. Jeg må intet spise. Og nej heller ikke 500 Kcal. Jeg må drikke vand, kaffe og the. 

I morges løb jeg seks kilometer. Måtte jo løbe inden jeg blev sulten. Ved middagstid tog hele familien i svømmehallen. Da vi kom hjem bagte kæresten boller ... Vi lader den lige stå lidt ... Boller ...  Hmm ... Jeg spiste to bitte små boller (grove) med et tyndt lag leverpostej og en masse agurker.

Nu er kl. 19, og jeg drikker ingefærthe. Tvær og træt. Skælder let ud. Vil egentlig bare helst være mig selv og ikke forstyrres af kæreste og børn. 

Men det går over. Forskning siger, at fastedage på sigt bliver de bedste dage. 

De næste par uger vil der være overlap på bloggen. Efter 16. Januar vil jeg forsøge at blogge om projekt madspild mm.

God søndag, og nyd jeres tjipperdip til Arvingerne. Jeg nupper endnu en kop the.

torsdag den 2. januar 2014

Vi retter fokus hen på mad

Jeg skrev igår, jeg ikke har gjort mig synderlige reflektioner over året, der gik og året, der kommer. Det passer ikke. Naturligvis har jeg reflekteret. Endda mere end jeg normalt gør ved et årskifte. Jeg har, som faste læsere ved, reflekteret en del over mit købestop-stop den 16. Januar. Jeg har reflekteret over bloggens beretigelse efter endt købestop, og jeg har især reflekteret over, hvad der nu skal ske.

Om et øjeblik er jeg i mål. Hvad skal der så ske derefter? Jeg ved det ikke, men jeg har en ide. Jeg vil fortsat være bevidst forbruger. Jeg vil ikke praktisere komplet købestop som hidtil, men købe efter behov. Jeg overvejer naturligvis, at skitsere et regelsæt herfor. Det kan jo være nødvendigt.

Så vil jeg rette fokus mod madforbrug og især madspild. Jeg græmmes over den mad vi smider ud. Jeg græmmes især over det budget, vi bruger på mad i husstanden. Jeg tror på less is more - også hvad mad angår. Jeg laver helt klart et regelsæt herfor. Og blogger måske om det! Frk Skaus spisestop ... Titlen som kæresten fluks kom op med efter mine højlydte reflektioner over dagens aftensmad.

Hvad mad angår, vil jeg praktisere mere fra jord til bord. Her, hvor vi bor har vi et økololgisk fødevareselskab. Vi er medlem, og kan for 100 kr. om ugen rekvirere en pose grønt. Dette skal vi dyrke noget mere i 2014. Det styrker ikke mindst de lokale landbrug, da maden bliver hentet her, men også miljøet, fællesskabet og vores sundhed.

Jeg vil gerne spise mere økologisk og mindre fedt. Jeg falder i gang på gang, og kommer også til det i 2014. Derfor tror jeg 5:2 er noget for mig. Starter min første fastedag på søndag og afprøver derefter, at køre med faste fastedage onsdag og søndag fremadrettet. Svigermor gør det med succes. Nu vil jeg også.

Fornemmer I også at fokus i 2014 er mad, sundhed, miljø? Uha, det bliver et spændende år.

onsdag den 1. januar 2014

Ingen nytår uden netflix

Man kan sagtens holde nytårsaften i natbukser, forvasket t-shirt og sutsko. Det gjorde jeg i år. Endda uden grund. 

Sidste år havde jeg influenza nytårsaften. Ergo blev aftenen afviklet på sofaen med dyne, ammesulten baby og netflix. I år var jeg hverken syg eller ammende, men havde alligevel tørst efter at spendere aftenen på sofaen. Forskellen på sidste år og i år var dog maden. Sidste år fik jeg hotdogs serveret på sølvfad og citronfromage i høje glas. I år fik jeg fem retter serveret fra restaurant Mefisto i Aarhus. 

Med opgradering fra røde pølser til svinekæber og brombærkys med hvid chokoladeganache kan man måske forvente en yderligere opgradering næste år fra natbuks til evt. strømbuks og miniskirt. Hvem ved. 

Velkommen 2014. Om 16 dage må jeg igen shoppe.